Sommar 2016

Sitter på kammaren och ser att jag inte uppdaterat sidan sedan januari 2015….. men nu är det dags.

Midsommarafton i morgon, tänk vad härligt att få fira en helg med goda vänner och känna sommaren komma. Tänk vilken tur man har som får ha det så bra……

Tänk vilken tur jag har som får jobba med alla dessa fantastiska människor som göra sina och andras dagar värda att leva i företag, organisationer och kommuner.

Tänk vilken tur……

Mitt i allt detta lever vi i en värld som känns hårdare och hårdare mot dem som inte har samma tur. Människor flyr för sina liv, lämnar allt i hopp om att få börja om. Tur att det finns människor som bidrar till att skapa förutsättningar för dessa människor. Ni gör ett fantastiskt jobb. Samtidigt hårdnar klimatet, krafter som inte vill hjälpa till för den som har det svårt. I dag har vi tur, en annan gång kan det vara vår tur att behöva hjälp. Allt bygger på att bidra med det man kan och samtidigt våga utveckla det man har förmåga till. Rädslor skapar mörka krafter, tilltro skapar framtid för mänskligheten.
I dag finns människor som fått ett anständigt liv tag vare en rättighetslagstiftning som säger att en person som inte kan klara sig helt själv får stöd av personliga assistenter. Samtidigt hårdnar klimatet, krafter som vill skära i möjligheterna för dessa människor att leva ett så värdigt liv som möjligt. Jag hoppas att våra politiker inser vad denna rättighetslag betyder för många personer och nyktrar till, nyktrar till och förstår att dessa människors liv till stor del ligger i politikers händer. Det finns så många företag, kommuner och organisationer som gör ett fantastiskt jobb, några ytterst få gör det inte. Låt dem som inte sköter sig bli av med tillståndet men straffa inte en hel bransch och framförallt inte de personer som behöver detta stöd för att ha en bra vardag.
Tänk vilken tur jag har som får möjligheten att göra det jag gör……

Att jobba med ledarskap, mentorskap, samtal, företagsutveckling, grupputveckling, coachning m.m. Fantastiskt…..

……eller handlar allt bara om tur. Nej inte allt, det jag kan påverka är inte bara tur. Men när andra har makten att förändra någons liv genom krig, förföljelse eller rätten till ett värdigt liv för den som har det utsatt då är det nog ganska mycket tur. Kan vi påverka turen, ja det kan vi. På arbetsplatsen kan vi börja med att prata om hur vi vill att saker ska vara, chefen får möjlighet att utveckla, medarbetaren får bidra. Samtalen kan ibland användas till att prata om mänskliga värden, ibland till att våga kliva fram och hota de mörka krafterna.

Vilken tur…….

Ha en fantastisk skön sommar, du och jag kan göra skillnad……. det är inte tur, det är vår skyldighet.

Magnus

P.S. Ser fram mot allt som ska ske i höst, vi syns och hörs

Leave a Reply