Sommar 2016

Sitter på kammaren och ser att jag inte uppdaterat sidan sedan januari 2015….. men nu är det dags.

Midsommarafton i morgon, tänk vad härligt att få fira en helg med goda vänner och känna sommaren komma. Tänk vilken tur man har som får ha det så bra……

Tänk vilken tur jag har som får jobba med alla dessa fantastiska människor som göra sina och andras dagar värda att leva i företag, organisationer och kommuner.

Tänk vilken tur……

Mitt i allt detta lever vi i en värld som känns hårdare och hårdare mot dem som inte har samma tur. Människor flyr för sina liv, lämnar allt i hopp om att få börja om. Tur att det finns människor som bidrar till att skapa förutsättningar för dessa människor. Ni gör ett fantastiskt jobb. Samtidigt hårdnar klimatet, krafter som inte vill hjälpa till för den som har det svårt. I dag har vi tur, en annan gång kan det vara vår tur att behöva hjälp. Allt bygger på att bidra med det man kan och samtidigt våga utveckla det man har förmåga till. Rädslor skapar mörka krafter, tilltro skapar framtid för mänskligheten.
I dag finns människor som fått ett anständigt liv tag vare en rättighetslagstiftning som säger att en person som inte kan klara sig helt själv får stöd av personliga assistenter. Samtidigt hårdnar klimatet, krafter som vill skära i möjligheterna för dessa människor att leva ett så värdigt liv som möjligt. Jag hoppas att våra politiker inser vad denna rättighetslag betyder för många personer och nyktrar till, nyktrar till och förstår att dessa människors liv till stor del ligger i politikers händer. Det finns så många företag, kommuner och organisationer som gör ett fantastiskt jobb, några ytterst få gör det inte. Låt dem som inte sköter sig bli av med tillståndet men straffa inte en hel bransch och framförallt inte de personer som behöver detta stöd för att ha en bra vardag.
Tänk vilken tur jag har som får möjligheten att göra det jag gör……

Att jobba med ledarskap, mentorskap, samtal, företagsutveckling, grupputveckling, coachning m.m. Fantastiskt…..

……eller handlar allt bara om tur. Nej inte allt, det jag kan påverka är inte bara tur. Men när andra har makten att förändra någons liv genom krig, förföljelse eller rätten till ett värdigt liv för den som har det utsatt då är det nog ganska mycket tur. Kan vi påverka turen, ja det kan vi. På arbetsplatsen kan vi börja med att prata om hur vi vill att saker ska vara, chefen får möjlighet att utveckla, medarbetaren får bidra. Samtalen kan ibland användas till att prata om mänskliga värden, ibland till att våga kliva fram och hota de mörka krafterna.

Vilken tur…….

Ha en fantastisk skön sommar, du och jag kan göra skillnad……. det är inte tur, det är vår skyldighet.

Magnus

P.S. Ser fram mot allt som ska ske i höst, vi syns och hörs

Hållbart Ledarskap

hallbart-ledarskap-2016

Hållbart Ledarskap

Årets roligaste och bästa ledarutbildning: Hållbart Ledarskap.

Start 20:e januari 2016 – avslut 19:e maj 2016.

Vill du veta mer, kontakta Magnus Johansson. magnus@careofutbildning.se eller ring 070-301 28 15

Nyårslöfte

Senast det gjordes en uppdatering på denna sida var 2009, för 5 1/2 år sedan. Katastrof säger nog många, lågt prioriterat säger vi. Här ska oavsett vad man kan tycka ske en ökad prioritering av hemsidan. Utmaningen ligger i att göra något som vi inte känner som lustfyllt, inte lärt oss ordentligt och aldrig tidigare sett som viktigt.

För att se in i framtiden tror vi att en snabb blick bakåt kan visa vart vi är på väg. 2009 – 20012 gick så fort så vi hängde nog inte med riktigt själva, vi blev nog lite fartblinda. Samtidigt njöt vi av allt vi fick uppleva, men tempot var högt, kanske för högt.

2012-2013 blev lärdomens år. Vi lärde oss att det vi gjorde 2006 – 2012 var framgångsnycklar. Vi lärde oss att magen är oerhört viktig att ha med när man tar större beslut, likaså att läropengar ska förvaltas och att de kallas läropengar för att man fått en lärdom och insikt.

2014 var insiktens och reflektionens år, ett år fullt av positiva överraskningar. Åter fick magkänslan vara lite mer dominerande och magen fick åter känna på hur det är att åka berg o dalbana, vilken underbar känsla. Kanske just därför det är så underbart att få vara med i andras processer och delge sina erfarenheter samtidigt som man själv åter antar utmaningen av att göra nytt utifrån en fast grund. Mixen i år har varit härlig, allt från grupp/individ utveckling, individuellt chefsstöd, projektutbildningar, skapa högskoleutbildning, föreläsningsserier till svåra samtal. Att göra det man trivs med, att leva som man lär……….

Kan bara hitta en sak som utvecklats negativt, Magnus golf hcp åkte upp 1,6, men det får vi leva med.

Vad 2015 har att ge oss är omöjligt att säga redan men en sak är säker, det kommer att bli riktigt kul att få jobba med såväl gamla som nya kunder. Redan säger agendan att mixen av jobb kommer att fortsätta, detta ger energi och tvingar oss att alltid reflektera över vilka processer som är viktigast för stunden.

Nyårslöften för 2015:

1. Gör det som magen och hjärnan är överens om.

2. Kommer de inte överens, lyd magen.

3. Umgås extra mycket med vänner som har förmågan att känna tillit för sig själv och andra.

4. Njut av att ha förmånen att få göra det vi gör.

5. Se utmaningen med att hålla hemsidan fräsch som något kul och som blir till nytta.

Nyårsönskan för 2015:

1. Att vi alla i vårt stora nätverk får ett bra år och att vi alla försöker bidra till varandra i såväl glädje som motgång.

Ha ett riktigt bra 2015 önskar

Care Of Utbildning

Året som gått

Att sammanfatta vad som hänt sedan vi tog över företaget 1 september 2009 känns riktigt bra. Aldrig i vår vildaste fantasi kunde vi tro att vi skulle få jobba så mycket med så många fantastiska människor och företag. Det som slår oss är hur nätverkande och nära relationer med kunder gör att vi känner trygghet och tillförsikt inför framtiden. Att ha hela Sverige som arbetsfält plus Norge, lite Italien och Frankrike gör att man känner sig både bortskämd och nöjd.

Vad har skett de senaste månaderna? Ja, mycket….. Arbetsledarutbildningar, Chefsutbildningar, Personliga assistentutbildningar, Anhörigutbildningar, Nätverkande, Eu-projekt i samverkan med Urkraft, Framnäs folkhögskola, GIP-FIPAG i Frankrike och CSCS i Italien, Välj Din Framtid, Socialpedagogisk utbildning med RGD-RGH, Välj Din Framtid med idrottsprofil med Dalkurds juniorer, Teamutveckling och värdegrundsfrågor med Brages A-lag, Föreläsningar, Organisationsutvecklingsprojket, Coaching, Samtal, CareOf Cup i golf, m.m.

Vi vill tacka alla som vi har haft och har förmånen att få samverka med.

De sista dagarna före semestern, som startar om 1 timme, har vi börjat planera för våren 2011. Hösten är i princip fulltecknad vilket gör att vi kan fortsätta att jobba med långsiktiga framtidsprojekt med våra kunder. Både vi och kunderna känner och ser kvalitén av långsiktighet och gemensam involvering.

Vi har förmånen att träffa många företag som verkligen strävar efter att leva upp till Moder Theresas budskap: Känner Du Dina medarbetare – Tycker Du om dom.

Hösten börjar vi med kräftfest på Vassbo Herrgård den 19:e augusti för husets kunder och samarbetsparter.

Vi önskar er alla en lugn och skön sommar så ses vi vecka 33.

Maria och Magnus

CareOf Cup 2010

Vilken kämpar glöd det var i år när 18 st ”vinnar skallar” tävlade om årets CareOf pokaler. De mycket garvade tävlande guidade de lite mindre vana till en spännande tävling som till slut vanns av Mathias från Tillväxtarenan, Vassbo och Ingrid från Finsam, Ludvika.

Vid hål fyra var en puttävling som Bernhard Brcic vann.

Vill du själv vara med nästa år så är den onsdagen för midsommar, som alltid!

Höja statusen för personliga assistenter i EU.

CareOf Utbildning i ett intressant EU projekt tillsammans med Framnäs folkhögskola, Urkraft  samt länderna Italien och Frankrike.

 

Målet är att bygga upp personlig assistans i EU.

Careof utbildning har OCN certifierat sin utbildning för personliga assistenter men nu ska vi även ta det till fler EU länder för att kunna höja statusen på ett av de svåraste och viktigaste yrken man kan ha, nämligen personlig assistans.

Den här gången var vi i Chanbery, Frankrike och fick se deras ”Home help service” utbildning och upplägg för den.

 

Vi på Careof anser att det är en  oerhörd förmån att få vara med om att starta upp  något som både är så viktigt och intressant.

Nästa träff kommer att bli i Toscana Italien för att se hur de lagt upp sina utbildningar.

Fortsättning följer….